Почистване на дървени подови настилки

Почистване на дървен паркет

Дървен паркет се продава и поставя и днес. Той е капризна настилка, с оглед на замърсяванията, които се наслояват върху дъските и бързото състаряване на дървения материал. За да имате успех в правилното експлоатиране на дървения паркет, трябва да заложите на професионална фирма за почистване, която да обира с машини наслоената мръсотия, веднъж или два пъти в годината.

По този начин ще предотвратите захабяването на настилката. Но имайте предвид, че дървеният паркет трябва да се цикли с машина, т.е. да се отнема от най-горния му слой, това е своеобразно шкурене, поне веднъж на 3 години. След това трябва да се лакира или байцва, за да е защитено дървото от вода, студ, мръсотия и да се почиства лесно, когато повърхността му е гладка.

Почистване на ламиниран паркет

Ламинираните повърхности по пода, са по-практични за почистване от дървената настилка. В ламината обикновено има дървени частици, но те са пресовани, така че да бъдат водонепропускливи поне с 60%, за разлика от дървото, което се надува при най-малката влажност.

Ламинатът може да се минава с влажен парцал, да се мете с прахосмукачка или пластмасова четка. Трябва, обаче да се почиства, също както дървения паркет, два пъти в годината с машина за професионално почистване. Така животът на ламинирания паркет може да се удължи от 10 на 20 години. Но след почистването, няма да ви се налага да циклите повърхността и да я лакирате или байцвате.

Затова и много домакини се спират на ламинираните плоскости за под. По-практични са.

V&J Group съветва своите клиенти.

Редовното почистването на дървените подове е необходимо, за да удължите живота на настилката и да запазите красотата й. На пръв поглед това може да ви се струва елементарно, но са необходими специални почистващи препарати, които да са предназначени за дърво и да щадят повърхността на пода. Правилният им избор зависи от вида на дървената настилка.

В никакъв случай не се използват препарати с киселинна основа при почистването на дървени подове. Те със сигурност ще увредят лакът и покритието на настилката. Трябва да избягвате и съдържанието на восък в препарата, защото той прави пода доста хлъзгав и опасен.

Не по-маловажни са и самите почистващи материали, които използвате. За естествените дървени настилки се употребяват по-меки и в никакъв случай абразивни почистващи средства. Те могат да надраскат повърхността на дърения под и да го уведят тряйно.

Непрестанната грижа за дървените подови настилки е ключът към тянхата дълготрайност. Препоръчително е да се доверите на професионална фирма за почистване на дървени подове.

Това което ние Ви предлагаме: абонаментно или основно почистване на дървени подове., което включва следното: цени

Pin It on Pinterest